ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΜΒΛΗΜΑ: 200 χρόνια από την Επανάσταση, Ελλάδα 1821 – 2021

Το εμπνευσμένο αυτό επετειακό έμβλημα φιλοτεχνήθηκε από τον γραφίστα, Σπύρο Κούτρα και παραχωρήθηκε στο σωματείο μας με την παρακάτω επιστολή που το συνόδευε:
«Η δημιουργία του λογότυπου της επετείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 εκφράζει τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία.
Κύριο σύμβολο το περιστέρι, κατ’ εξοχήν σύμβολο ελευθερίας και ελπίδας. Το σώμα του αποτελείται από τον σχηματισμό της χρονολογίας 1821, με έμφαση στα φτερά του που σχηματίζουν το 21, ένας αριθμός που είναι αλληλένδετος με την Επανάσταση για κάθε Έλληνα.
Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν έχουν αναφορά στις πρώτες μορφές της Ελληνικής Σημαίας του νεοσύστατου Ελληνικού Έθνους, που βασίζονταν στις τοπικές σημαίες της κάθε περιοχής της Ελλάδας, όπως η Μάνη, τα νησιά κ.α. Το γαλανό χρώμα εξάλλου, πάντα ήταν ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την χώρα μας, αποτυπώνοντας την ομορφιά της, τον ουρανό, τη θάλασσα και το ελεύθερο πνεύμα.
Παραχωρώ αυτό το λογότυπο με μεγάλη μου τιμή στο Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και τη Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, για να χρησιμοποιηθεί στις εκδηλώσεις της χρονιάς, με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και μαζί με το Σωματείο ΝΑΡΤΟΥΡΑ, να ανοίξουν τα φτερά τους και να χαρίσουν στιγμές αισιοδοξίας και δημιουργίας σε όλους μας.
Με εκτίμηση,
Σπύρος Ν. Κούτρας, Γραφίστας
Καλαμάτα 30 /01/2021»
JUMP2 Graphic & Photo Design – Κοραή 5, Καλαμάτα Τ.Κ. 24131
Τ. 27210 69364, Κ. 6946322648 – E-mail: [email protected]
E-mail: [email protected] – www.jump2.gr

elΕλληνικά