Δράσεις

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

22-23 Φεστιβάλ «Καζαντζάκης & Ζορμπάς στη Στούπα, 100 χρόνια μετά», στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνδιοργάνωση με την ομάδα καλλιτεχνών ARTS CLUB STOUPA, με την υποστήριξη των εθελοντών Μάνης του συλλόγου «ΓΑΙΑ» και της ΕΡΤ Καλαμάτας και την υποστήριξη του Συλλόγου Καταλυματιών Στούπας.

Την τελευταία ημέρα, παραδόθηκαν ως δωρεά 20 μπλουζάκια στον Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολίου «Μαρία Κάλλας», ώστε να τα χρησιμοποιήσει για την οικονομική ενίσχυση σε μέλος τους, ώστε να μπορέσει να κάνει ένα σπάνιο χειρουργείο στο εξωτερικό.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

24 Υποδοχή και ξενάγηση του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στα χνάρια του Καζαντζάκη και του Ζορμπά σε Στούπα–Πραστοβά Δ. Μάνης, στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής τους.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

01-17 Σειρά κινηματογραφικών προβολών της κλασικής ταινίας -βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Κάρολου Ντίκενς – “A Christmas Carol”, σε εννέα ορεινά χωριά της Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και με τοπικούς, πολιτιστικούς φορείς της Δυτικής Μάνης. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και μια έκτακτη προβολή στο Δημοτικό Σχολείο Στούπας, ύστερα από αίτηση της διευθύντριας, Αθανασίας Κάτσικα.

09 Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την Έκθεση «Van Gogh Alive –The Experience».

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

19 Επίσκεψη στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας, για την Θεατρική Παράσταση «Ο Απατεών (Φιάκας)» του Δ.Κ. Μισιτζή.

27 Κινηματογραφική Προβολή Ιανουαρίου “Arsenic and Old Lace” του Frank Capra, στην Ταβέρνα ΔΙΟΝΥΣΟΣ, στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

10 «Μουσικά ταξίδια του Βορρά», με την Becka Wolfe και τον Josh Barley, στο Café –Cocktail Aquarella, στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης.

25 Κινηματογραφική Προβολή Φεβρουαρίου «Ποτέ την Κυριακή» του Ζιλ Ντασέν, στην Ταβέρνα ΔΙΟΝΥΣΟΣ, στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

04 Διπλή δράση στη βάση των Εθελοντών Μάνης του συλλόγου «ΓΑΙΑ», στον Άγιο Νικόλαο Δ. Μάνης.

• Προβολή πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ημέρες της Λίμνης», της Πανδώρας Μουρίκη & της Χαράς Φράγκου (11 π.μ.)

• Βιωματικό εργαστήρι πηλού για παιδιά, με τον γλύπτη Αλέξη Σαφαρή (12.10 μ.μ.)

11 Μουσική παράσταση από το Διεθνές Μουσικό Χορωδιακό Σύνολο Allegri, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ν. Καζαντζάκης» στη Στούπα, υπό την αιγίδα του δήμου Δ. Μάνης.

18 Κινηματογραφική Προβολή Μαρτίου «ΤΟΠΚΑΠΙ» του Ζιλ Ντασέν, στην Ταβέρνα ΔΙΟΝΥΣΟΣ, στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

21 «Παρέα με την ποίηση Ι», στο 360ο café-bar, Στούπα Δ. Μάνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

31 Παρουσίαση βιβλίου «Ασκήσεις Περιέργειας» του Κώστα Βρεττάκου, στην Ταβέρνα «Στης Έλλης», στον Άγιο Νικόλαο Δ. Μάνης

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

01 «1ο Μουσικό Καταφύγι» στη θέση «Καταφύγι», στον Άγιο Δημήτριο Δ. Μάνης, με μουσικά ξαφνιάσματα, μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσικά συναπαντήματα, μουσικές συνομιλίες κ.ά., με την υποστήριξη των Εθελοντών Μάνης του συλλόγου «ΓΑΙΑ».

02 (Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου) Έναρξη διαγωνισμού διηγήματος, με τίτλο «Οι περιπέτειες του Ναρτούρου και της Ναρτούρας». Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε παιδιά και έφηβους της Μεσσηνίας.

Με την πρόταση της δράσης αυτής καταφέραμε να ενταχθούμε στο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018».

27-30 Τετραήμερος κύκλος θεατρικών παραστάσεων «1st Mani Bar Theater»

Η δράση ήταν αφιερωμένη στους ηθοποιούς Στέφανο Ληναίο και Έλλη Φωτίου και πραγματοποιήθηκε σε café-bar τριών χωριών της Δ. Μάνης, στον Άγιο Νικόλαο, την Στούπα και την Καρδαμύλη.

ΜΑΙΟΣ 2018

30 Κινηματογραφική Προβολή Μαΐου «PILLOW TALK» (1959) του Michael Godron, στο ΑΚΤΑΙΟΝ café-bar, στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

01 Επίσκεψη στην Αθήνα για την παράσταση ΝΑΜΠΟΥΚΟ, με τον Δημήτρη Πλατανιά

στο Ηρώδειο.

23 Κινηματογραφική Προβολή Ιουνίου “Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ” του Mario Monicelli, στο Προάστιο Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γυναικών “Οι Πραστιώτισσες”.

29-30 1ο Φεστιβάλ Κάστρου Λεύκτρου «Beaufort», στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του δήμου Δ. Μάνης, με την υποστήριξη των Εθελοντών Μάνης του συλλόγου «ΓΑΙΑ» και της ΕΡΤ Καλαμάτας.

Με πρόταση της διοργάνωσης του Φεστιβάλ αυτού, καταφέραμε να ενταχθούμε στο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

21-22-23 Φεστιβάλ «Καζαντζάκης & Ζορμπάς στη Στούπα, 100+1 χρόνια μετά»

Στούπα Δ. Μάνης, υπό την αιγίδα του δήμου Δ. Μάνης, με την υποστήριξη των Εθελοντών Μάνης του συλλόγου «ΓΑΙΑ» και της ΕΡΤ Καλαμάτας.

Με την πρόταση της διοργάνωσης του Φεστιβάλ αυτού, καταφέραμε να ενταχθούμε στο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

21 Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και συνάντηση με τον Καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

9-10-11 Τριήμερο αφιέρωμα στο Ελληνικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα, στην Ταβέρνα ΔΙΟΝΥΣΟΣ στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, με την υποστήριξη της Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

19 Δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων, για τη σχολική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Στούπας. Τα βιβλία παραδόθηκαν στην Διευθύντρια του σχολείου, Αθανασία Κάτσικα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

30/11 – 21/12 Χριστουγεννιάτικη, κινηματογραφική προβολή της ταινίας “IT’S A WONDERFUL LIFE” του Φρανκ Κάπρα, σε εννέα ορεινά χωριά της Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και με τοπικούς, πολιτιστικούς φορείς της Δυτικής Μάνης. Στη δράση συμμετείχε και ο σύλλογος «Καθαρή Μάνη», με μια ολιγόλεπτη προβολή πριν την έναρξη, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

16 Εργαστήρι Κατασκευής Πάνινης Κούκλας, στην «Αυλή της Γιωργίτσας», στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης, σε συνεργασία με την Plan V Events. Επιμελήτρια εργαστηρίου ήταν η Βασιλική Κασιδάκη, η οποία κατασκεύασε και χάρισε στο σωματείο τις δύο κούκλες, τη Ναρτούρα και τον Ναρτούρο.

‬‬21 Παράδοση (δωρεά) των χειροποίητων, πάνινων παιχνιδιών στην Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Καλαμάτας, για τα παιδιά που νοσηλευόταν τις γιορτινές εκείνες μέρες. ‬‬‬‬‬

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

30 Δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου-Λυκείου Καρδαμύλης Δ. Μάνης.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

10 Διπλή δράση

• 11:00 Παρουσίαση των δράσεων ΝΑΡΤΟΥΡΑ, στον Χώρο Τέχνης Α49, στην Καλαμάτα

• 18:00 Τιμητική εκδήλωση με τίτλο «Ασπρόμαυρες Μνήμες», για τους επαγγελματίες φωτογράφους από τη Στούπα Δ. Μάνης, που δραστηριοποιήθηκαν περί την δεκαετία του 1960, στην Ταβέρνα ΔΙΟΝΥΣΟΣ, στη Στούπα Δ. Μάνης.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

21 «Παρέα με την Ποίηση ΙΙ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στην «Αυλή της Γιωργίτσας», στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης.

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της ποιήτριας Γιώτας Αργυροπούλου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

12 Nartura Bar Theater Project «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» του Άντον Τσέχωφ, στο Hades Bar, στον Άγιο Νικόλαο Δ. Μάνης.

Ερμηνεία: Σπύρος Ρουμελιώτης, Σκηνοθεσία: Ισμήνη Κωνσταντοπούλου

17 Παρουσίαση των Ποιητικών Συλλογών του Θανάση Παντέ στον Χώρο Τέχνης Α49, στην Καλαμάτα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

21 2ο Μουσικό Καταφύγι» στη θέση «Καταφύγι», στον Άγιο Δημήτριο Δ. Μάνης, με μουσικά ξαφνιάσματα, μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, μουσικά συναπαντήματα, μουσικές συνομιλίες κ.ά., με την υποστήριξη των Εθελοντών Μάνης του συλλόγου «ΓΑΙΑ».

ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

28-30 2ο Φεστιβάλ Κάστρου Λεύκτρου «Beaufort» στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του δήμου Δ. Μάνης με την υποστήριξη των Εθελοντών Μάνης του συλλόγου «ΓΑΙΑ».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019

09 Προβολές ταινιών μικρού μήκους της Ακριβής Κόλλια στο ENIGMA café-cocktail bar στη Στούπα Δ. Μάνης.

10 Παρουσίαση Βιβλίου Μαρίας Καραγιάννη «Η Ευχή», στην «Αυλή της Γιωργίτσας», στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης.

19 Θερινός Κινηματογράφος «Ο Μάγος του Όζ» του Victor Fleming & George Cukor, με αφορμή τα ογδόντα χρόνια από την δημιουργία της ταινίας (1939 -2019), στο ENIGMA café-cocktail bar στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

03 Υπαίθριος Κινηματογράφος «Ο Γρίφος» (1963) σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Ντόνεν, στο ENIGMA café-cocktail bar στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

13 Υπαίθριος Κινηματογράφος «Το Πάρτι» του Μπλέικ Έντουαρντς, στο ENIGMA café-cocktail bar στη Στούπα Δ. Μάνης, σε συνεργασία με τη Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, με αφορμή την 94η επέτειο γέννησης του Πήτερ Σέλλερς

29 3ο Μουσικό Καταφύγι στη θέση «Καταφύγι», στον Άγιο Δημήτριο Δ. Μάνης, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Χορωδιακού Συνόλου «Allegri», με την υποστήριξη των Εθελοντών Μάνης του συλλόγου «ΓΑΙΑ».

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

6 Έναρξη τρίμηνου Σεμιναρίου Δημιουργικής Γραφής, με τον Βασίλη Ρούβαλη, στο Vino Banco Tapas Bar, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

28 Υποδοχή και ξενάγηση –για τρίτη συνεχή χρονιά- του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας, στα χνάρια του Καζαντζάκη και του Ζορμπά σε Στούπα–Πραστοβά, στο πλαίσιο ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής τους, στη Στούπα Δ. Μάνης.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

14 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα «Ο τύπος απεικόνισης της Παναγίας Θεοτόκου και του Θείου Βρέφους», στον Ιερό Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

26 «Ένα πάρτι για τον Πήτερ». Βραδιά μνήμης για τον Peter Kraiijmes, στην «Αυλή της Γιωργίτσας», στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

01 Συμμετοχή του σωματείου, με την εκπροσώπηση της προέδρου, Βασιλικής Κατέρη, στην παρουσίαση του προγράμματος και των νέων προσκλήσεων, καθώς και των εργαστηρίων συγγραφής προτάσεων χρηματοδότησης, για το πρόγραμμα Active citizens funds, ύστερα από πρόσκληση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του SolidarityNow.

Καλαμάτα, Phaos ΚΟΙΝΣΕΠ (House by Phaos).

16 Bar Theater «Η πιο δυνατή online”, σε μια διασκευή του μονόπρακτου έργου του August Strindberg Den Starkare «Η Πιο Δυνατή» του 1889 της Χριστίνας Τζιάλλα και της Ακριβής Κόλλια, στο Vino Banco Tapas Bar, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σκηνοθεσία: Ακριβή Κόλλια, Ερμηνεία: Χριστίνα Τζιάλλα, Ακριβή Κόλλια

Τεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Δρακουλάκος

ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

12 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ 2020 (Μη απαρτία)

19 ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ & ΕΚΛΟΓΩΝ 2020 για αόριστο χρόνο, λόγω πανδημίας.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

11 Δωρεά 1.500 βιβλίων, που συγκεντρώθηκαν από τα μέλη του σωματείου, προς τη βιβλιοθήκη του Κάμπου Δ. Μάνης. Παραδόθηκαν στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ζαρνάτα», Λεωνίδα Βασιλόπουλο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

23 Μουσική Εκδήλωση «Ανατολικά Ακούσματα», στην «Αυλή της Γιωργίτσας», στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης.

Κιθάρα-Τραγούδι: Παναγιώτης Καραγιώργης

Κανονάκι-Τραγούδι: Μάριο Καραχάλιος

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

22 Συνέντευξη, που μεταδόθηκε ζωντανά στο τελευταίο ημίωρο της τηλεοπτικής εκπομπής της Δέσποινας Ηλιοπούλου “Τι λες τώρα”, στο κανάλι του BEST TV. Το σωματείο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, Βασιλική Κατέρη και η Γραμματέας, Μαρία Θεοδωρακέα.

Σημείωση: Ο προτζέκτορας και η οθόνη -χορηγία κατοίκων της περιοχής- ήταν ευγενική παραχώρηση για όλες τις κινηματογραφικές προβολές, από τα άτομα που αποτελούσαν ιδρυτικά μέλη της πρώην Κινηματογραφικής Λέσχης Μάνης.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας «nARTura» στο fb, στην ενότητα «εκδηλώσεις» για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραπάνω δράσεις του σωματείου, εν αναμονή της ιστοσελίδας μας nartura.gr, που είναι υπό κατασκευή και αποτελεί μια ευγενική προσφορά του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ

09 /08 /2018 Βιβλιοπαρουσίαση «Το Τσόφλι» της Βίκης Κοσμοπούλου, στο Cafe Androuvista, Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης.

11 /12 /2019 -12 /01 /2020 Έκθεση Ζωγραφικής της Γεωργίας Ραντέλοβα, στο καφέ «Στο Κύμα», στην Καλαμάτα.

15 /12/ 2019 – 16 /02 /2020 Έκθεση «Τέχνης Διάλογοι – Όταν τα εικαστικά συναντούν την ποίηση», στο Vino Banco Tapas Bar, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, με εικαστικά έργα της Βασιλικής Κατέρη, που πλαισιωνόταν από στίχους του Θανάση Παντέ.

2019-2020

Ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΣυνΕίδηση» της Ακριβής Κόλλια, σε παραγωγή της Kalliergon, που αφορά στην ευαισθητοποίηση για τη θαλάσσια ρύπανση.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων έγινε στην παραλία Καλόγριας, στη Στούπα Δ. Μάνης. Η ταινία αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ. Έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Kalakari Film Festival» της Ινδίας, τον Αύγουστο του 2020. Στην Ελλάδα, αναμένεται η πρεμιέρα της ταινίας φέτος τον Μάρτιο (2021), στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

23 /08 /2020

«Ανατολικά Ακούσματα», στην «Αυλή της Γιωργίτσας», στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης. Κιθάρα-Τραγούδι: Παναγιώτης Καραγιώργης Κανονάκ -Τραγούδι: Μάριος Καραχάλιος

05 /09 /2020

“Σαν παλιό σινεμά…” στην «Αυλή της Γιωργίτσας», στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης Κιθάρα-τραγούδι: Παναγιώτης Καραγιώργης, Παρουσίαση: Γιαννέας Δημήτρης

12 /9 /2020

«Ελάτε να φτιάξουμε πετιμέζι!», με τη Μαρίζα Κωχ, στην «Αυλή της Γιωργίτσας», στην Παλαιά Καρδαμύλη Δ. Μάνης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο «Τυφλή Πίστη» της Ακριβής Κόλλια, σε παραγωγή της Kalliergon. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Δ. Μάνη.

elΕλληνικά